KAMP INFO

 
Allerliefste vrienden,
 
We hebben met een bang hartje afgewacht en uiteindelijk toch het verlossende antwoord gekregen dat we op scoutskamp mogen gaan, je kan niet weten hoe blij we hiermee zijn.
Het is voor iedereen een bizarre situatie geweest, maar nu hoog tijd om 7 of 10 dagen volledig te ontspannen en niet anders dan plezier te maken met je beste vrienden!
 
In onze vorige mail kon je al lezen dat we samen met de leiding druk bezig zijn om ervoor te zorgen dat dit kamp volledig tot in de puntjes uitgewerkt is en we ons kunnen houden aan alle maatregelen.
 
Het volledige draaiboek kan je terugvinden in bijlage van deze mail. Let op : Dit draaiboek is een samenvatting van alle maatregelen opgegeven door de overheid en door Scouts & Gidsen Vlaanderen, en is specifiek toegepast op ons kamp. We versturen deze mail begin juni wat maakt dat er nog zaken zouden kunnen wijzigen in de loop van de maand. De belangrijkste veranderingen zullen we op da moment zeker nog met jullie delen via mail. We vragen om dit draaiboek op voorhand eens volledig door te nemen en dit ook proberen uitleggen aan jullie kinderen. Op die manier kunnen zij zich al wat beter inbeelden hoe alles in z’n werk zal gaan en zich hierop reeds wat proberen voorbereiden.
 
Dan komt nu alle informatie die jullie nodig hebben om goed voorbereid op kamp te vertrekken en wat maakt dat alles vlot kan verlopen. Het is veel, dat weten we, doe toch je best om van alles op de hoogte te zijn.

WAAR GAAN WE DIT JAAR OP KAMP ?

We verblijven met alle takken samen in het mooie en gezellige Limburg. Het exacte adres staat hieronder aangegeven, dit kunnen jullie dan ook gebruiken om brieven naartoe te versturen.
 
NAAM + TAK VAN HET KIND
De Nachtegaal
Weg naar Opoeteren
3660 Oudsbergen (Opglabbeek)
 
We bevinden ons de eerste straat rechts na het voetbalveld. Midden in het bos :-)
 
Brieven moeten niet in quarantaine gehouden worden aangezien deze meestal reeds 48u onderweg zijn vooraleer ze toekomen.
 
Voor de jins is het op dit moment nog wat onduidelijk. Het is spijtig dat niet alle opties openstaan voor het trekkamp dat ze in hun gedachten hadden. Alsnog proberen zij er alles aan te doen om last minute een super toffe kampplanning in elkaar te steken. Samen op pad is toch altijd plezant he 😉!

WANNEER ?

!!! BELANGRIJK !!!
Wolven : Hierover gaan we jullie spijtig genoeg minder goed nieuws moeten melden. We hadden doorheen het jaar beslist dat de wolven klaar zijn om mee met “de grote” op kamp te kunnen gaan. Helaas komen we terug op deze beslissing, puur en alleen omwille van praktische regelingen. De wolven gaan dit jaar (volgend jaar kan er terug over nagedacht worden) dus 7 dagen op kamp!
 
Kort uitgelegd waarom : Op groot kamp is er steeds een dag dat de leiding zich afzonderlijk houdt om te vergaderen. Op deze dag geven de verkenners leiding aan de jongverkenners, met de fourage die op de achtergrond een oogje in het zijl houdt. Dit jaar is het niet mogelijk, dankzij de bubbel-regeling, om de wolven te kunnen laten deelnemen aan deze dag. De slimmeriken onder jullie, zouden kunnen voorstellen om de jins leiding te laten geven aan de wolven. We doen dit bewust niet omdat onze jins mogelijks meerder keren met externen in contact kunnen komen waardoor we deze groep liever apart (in hun eigen bubbel) houden en de veiligheid voorop stellen.
 
De kapoenen, welpen en wolven vertrekken woensdag 1 juli en gaan terug naar huis op dinsdag 7 juli. Voor de jongverkenners en verkenners duurt het kamp vanaf woensdag 1 juli tot en met vrijdag 10 juli.
 
Wij verwachten hierop geen uitzonderingen. Je komt een volledig kamp mee. Het is dit jaar een hele puzzel om alles geregeld te krijgen en alles bij te houden in een contactenlogboek. Het vraagt van ons nog eens extra aandacht om rekening te houden met eventuele uitzonderingen. Moest het toch niet anders kunnen, laat je meteen iets weten aan de takleiding/hoofdleiding.

KAMPINSCHRIJVINGEN

De inschrijvingen voor het kamp zijn reeds een tijdje gesloten. Moest je beslissen om niet meer mee te gaan, verwachten wij een berichtje voor 1 juni. Moest je zoon/dochter last minute ziek worden en hierdoor niet kan mee gaan, laat het ons dan ook zo snel mogelijk weten. In dat geval, storten we het kampgeld terug op jullie rekening.
 
Je mag NIET mee kamp als je tot 5 dagen voor het kamp ziektesymptomen vertoont.

HOEVEEL KOST HET KAMP ?

De prijs van dit kamp bedraagt voor iedereen €115, enkel voor jins bedraagt het kamp €100.
 
--> Vanaf dat er 3 kinderen per gezin meegaan op kamp krijg je PER KIND 15 euro korting. Stel dat je 3 kinderen hebt binnen de scouts dan is het bedrag in plaats van € 345 --> € 300.
 
We vragen om dit bedrag te storten voor 7/06 op het rekeningnummer BE16 1030 1663 6174. In de mededeling schrijf je: NAAM & VOORNAAM KIND + TAK + KAMP 2020.
 
We zouden het heel fijn vinden moest iedereen de kans krijgen om mee te komen op kamp. Is het financieel niet mogelijkheid om dit te betalen / om dit in 1 keer te betalen, aarzel dan zeker niet om de hoofdleiding te contacteren. Dit blijft vanzelfsprekend vertrouwelijk informatie en wij zijn meer dan blij om te kunnen helpen.
 
Raadpleeg even onze website als je meer info wenst over “FONDS/KAMP OP MAAT” : https://scoutshoeilaart.be/kamp (dit gaat uit van Scouts en Gidsen Vlaanderen).
 
Ook zorgt de gemeente Hoeilaart voor financiële ondersteuning voor kamp en lidgeld. Meer info ook te vinden op onze website : https://scoutshoeilaart.be/inschrijven/korting-voor-jeugdactiviteiten-0 

VERTREK EN TERUGKOMST VAN HET KAMP

Dit jaar zal vervoer ook anders verlopen dan normaal. We zitten met onze kampplaats redelijk afgelegen waardoor het moeilijk is om deze met het openbaar vervoer te bereiken. We moeten met zo veel dingen rekening houden dat dit bijna onmogelijk is. We vragen dus om jullie kinderen zelf te brengen en te komen ophalen op het kampterrein. We begrijpen dat dit voor sommige ouders moeilijk te regelen valt aangezien dit twee weekdagen zijn. Moest dit écht een probleem vormen kan je ons steeds iets laten weten. We hopen op jullie begrip.
 

WANNEER KOMT WIE?

Als je 2 of 3 kinderen hebt van hetzelfde gezin, die elk in een andere tak zitten, dan kies je 1 tijdstip (liefst het laatste) om ze dan allemaal samen af te zetten/op te halen.

HOE?

!!! Iedereen zet zijn kind af/haalt zin kind op MET mondmasker aan. Het zal duidelijk worden tot waar je mag komen. Het is de bedoeling dat je je kind afzet met zijn/haar zak. Per tak, zal de leiding het kind opwachten en de zak aannemen. Het is dit jaar niet de bedoeling om te blijven plakken. Er wordt verwacht om het afzetten en ophalen zo efficiënt en kort mogelijk te houden. !!!

WAT NEEM JE MEE?

Je neemt dus zelf in de auto je grote rugzak mee alsook een kleine rugzak + drinkbus (voor als we op dagtocht gaan). Alle belangrijke kampbenodigdheden staan in een lijst vanachter in de korrel.

Het is dit jaar uitermate belangrijk dat spullen, kleren,… zo min mogelijk blijven rondslingeren op het kampterrein en liefst zo snel mogelijk terug in de zak van het kind belanden.
 
Wat vragen we?
  • Om in ALLE spullen een naam te schrijven EN de kleur van de bubbel (zie draaiboek). Je kan ook lintjes hangen in de kleur van de bubbel, enzovoort,… het is belangrijk dat het gewoon duidelijk is!
  • Iedereen heeft een das en een hemd MET naam!
  • Mapje Wat je afgeeft aan de takleiding als je toekomt, is een mapje met de Kids-ID (dit is het een identiteitskaart + verzekeringskaart in 1) van je zoon/dochter plus mondmaskers. We vragen om zelf mondmaskers mee te nemen omdat wij als scouts anders een enorme hoeveelheid aan mondmasker moeten voorzien.
    • ​​Kapoenen, welpen en wolven nemen er elk 1 mee
    • Jongverkenners, verkenners en jins nemen er elk 3 mee

We houden ze liever zelf bij in een map (vooral voor de kleine takken) zodat deze veilig bewaard worden. Eens we ze nodig hebben, kunnen we ze dan uitdelen. Het kan goed zijn, dat deze ook ongebruikt terug mee naar huis komen, het is vooral voor de zekerheid.

  • Voor de kapoenen en welpen vragen we eventueel om nog een extra briefje mee te geven zodat moesten de brieven verloren gaan bij de post, we hen toch nog iets kunnen geven.

​MEDISCHE FICHES

Dit jaar zouden we graag al de medische fiches op voorhand verzamelen om deze per tak in een map te bewaren. Op deze manier zijn we goed op voorhand op de hoogte van eventuele speciale noden.

Hiervoor voorzien we een google link (net zoals de inschrijvingen) die je VERPLICHT MOET invullen. We zijn dit jaar begonnen met de individuele steekkaarten online te laten invullen, omdat ongeveer 30% van de leden dit heeft gedaan, is het voor ons gemakkelijker om IEDEREEN nog eens de link te laten invullen zodat we alle gegevens samen in 1 bestand kunnen bewaren.

Gelieve deze link in te vullen voor 14 juni!

EEN (PLOOIBARE) DOOS

Net zoals vorig jaar zou het handig zijn als de kleinere takken een (plooibare) doos mee nemen . Op deze manier vermijden we zo veel mogelijk rondzwervende spullen en kunnen de kinderen hun spullen
iets georganiseerder bijhouden. We gaan ervan uit dat de grotere takken (wolven, jvk’s en verkenners) dit niet nodig hebben (alhoewel de realiteit ons vaak het tegendeel bewijst 😉). Je schrijft dus in ALLES de naam van je kind en de kleur van de bubbel!
 
 
Ziezo, na het lezen van vorige mails, dit voorwoord en het corona-draaiboek, zijn jullie zeker goed voorbereid op het kamp!
Ga nog vlug even kijken in de kampkorrel naar je eigen tak en kom te weten welk super cool thema het dit jaar is geworden! De volledige lijst van kamp benodigdheden vind je ook in de korrel of op de site onder het tablad kamp.

NIEUWE HOOFDLEIDING

Wij, Charlotte en Anne, stoppen er dit jaar spijtig genoeg mee. We hebben enorm ons best gedaan om van de scouts steeds een toffe plek te maken en ervoor te zorgen dat alles goed (of minder goed) verliep. Hoofdleiding zijn is een niet te onderschatten taak en zeker niet altijd even gemakkelijk. Toch haal je er des te veel voldoening uit als je van generatie op generatie de scouts kan helpen blijven bestaan. We hebben er echt heel heel heel hard van genoten en willen ook jullie bedanken voor het vertrouwen. Dit kamp beslissen we over onze opvolgers. Die komen jullie dus op het einde van de zomer te weten 😊.

Moest er na al dit dan toch nog vragen zijn, stuur dan gerust een mailtje of bel even op onderstaand nummer! Wij helpen jullie met veel plezier verder!
 
Je kan ons bereiken per e-mail : vvksmdekorrelaar@hotmail.com of per telefoon :
Anne Vranken : 04 73 30 67 62 – Charlotte Eggerickx : 04 74 33 36 62