Over ons

Onze scouts is jaren geleden opgestart in Hoeilaart door onze Opper-scout Luc Menu. Sinds jaar en dag proberen wij zijn visie verder te zetten van generatie op generatie.

Hoe ziet het scoutsjaar er uit?
Op zondag zonndag 6 oktober wordt het officiële startschot van het nieuwe werkjaar gegeven met de startdag, die plaatsvindt in het park van Hoeilaart.

Doorheen het scoutsjaar vinden onze activiteiten normaal gezien plaats op zondag, buiten de laatste zondag van de maand,  dan neemt de leiding even vrijaf. Hou toch  de Korrel in het oog, want soms vallen er ook activiteiten op een ander moment (bijvoorbeeld in de examenperiodes).

In de zomer trekken we met z’n allen erop uit voor ons jaarlijks kamp. Het kamp gaat gewoonlijk door tijdens de twee eerste weken van juli. De kleine takken (kapoenen en welpen) gaan op kamp voor 7 dagen en de grote takken (jong-verkenners en verkenners) blijven 10 dagen op kamp. Om de drie jaar gaan de grote takken op buitenlandskamp, dan valt hun kampperiode iets later in juli.

Lokalen
Onze lokalen ‘De Joengele’ bevinden zich op de J.B. Charlierlaan 76 a te Hoeilaart. De meeste activiteiten vinden hier plaats.

Algemene info
Via deze site blijf je steeds up to date over alle veranderingen. Je kan er telefoonnummers vinden, foto’s vinden, … noem maar op.

Om contact op te nemen met de hoofdleiding verwijzen we u graag door naar de pagina Leiding. Daar vind je hun telefoonnummers. Je kan ze uiteraard altijd bereiken op het e-mailadres vvksmdekorrelaar@hotmail.com

Op de website vind je enkel de telefoonnummers terug van de takleiding, meerstertaken en hoofdleiding. De overige gegevens kan je steeds terugvinden in de papieren versie van de Korrel. Wij vragen dan ook graag om met algemene zaken naar de hoofdleiding te gaan. Zo wordt de leiding wat gespaard en zijn we zeker dat er niets over het hoofd wordt gezien.

Onder het tabblad ‘Meestertaken‘ kan je terug vinden welke persoon er verantwoordelijk is voor een taak. Zo kan je persoonlijk contact op nemen met de tentenmeesters of met de archiefmeesters, …