Nieuwe maatregelen jeugdactiviteiten


Beste ouders en leden,

Zoals jullie ongetwijfeld al vernomen zullen hebben, is tijdens het overlegcomité gisteren beslist dat er nieuwe regels ingevoerd worden voor jeugdactiviteiten tot en met 18 jaar. Concreet betekent dit dat voor ALLE takken, activiteiten nu moeten plaatsvinden in groepen van 10 kinderen. Met andere woorden komt dit neer op een verstrenging voor de leden tot en met 12 jaar, maar mogen onze oudere takken nu ook eindelijk terug starten met hun wekelijkse activiteiten. Een bijkomende regel is dat van elk kind verwacht wordt om hun keuze te beperken tot één wekelijkse hobby, aangezien wij hier natuurlijk geen zicht op hebben komt deze verantwoordelijkheid bij jullie terecht en veronderstellen wij dat deze regels nageleefd worden.

Omdat dit voor ons ook vrij onverwacht nieuws is, zullen de komende weken even een overgangsperiode vormen naar dit nieuwe systeem. Ondanks dat de nieuwe regels officieel pas ingaan vanaf 1 februari, hebben wij in samenspraak met de gemeente besloten om vanaf dit weekend al te starten met de activiteiten van de kapoenen, welpen en wolven in deze kleinere groepjes te laten plaatsvinden. De uren en locaties die reeds werden meegedeeld in de Korrel zijn dus nog steeds van toepassing. Dit weekend zijn er nog GEEN activiteiten gepland voor de jongverkenners, verkenners en jins.

Wij zijn momenteel volop bezig met het heropstarten van de scoutsactiviteiten voor 12+, dus hier mogen jullie de komende dagen zeker een mail over verwachten. Ook de planning van de kapoenen, welpen, wolven en akabe zou eventueel kunnen veranderen, dus houd zeker jullie mailbox in de gaten voor eventuele mededelingen. Voor verdere vragen zijn we zoals steeds telefonisch en via mail bereikbaar.

Met vriendelijke groeten,

Senne en Janne