Voorwoord November - December

De start van het nieuwe jaar is gezet, we zijn er goed ingevlogen. De druivenfeesten waren een succes, het was een mooie lichtstoet (2e plaats!!!), een lekkere BBQ en een gezellig feestje. Bedankt aan iedereen die heeft deelgenomen!

In deze korrel vind je een nieuwe lading leuke activiteiten. We hopen jullie allemaal met blije gezichtjes te zien aan de Joengele 😊. Hieronder alvast de belangrijke info die jullie moeten weten!

• Inschrijvingen 2019-2020

Vanaf 1 november stoppen de inschrijvingen van het scoutsjaar 2019-2020. We zijn reeds met een heel aantal kindjes en zullen er dus ook geen nieuwe meer aanvaarden na 01/11/2019.

Indien je je zoon/dochter nog wilt inschrijven, moet dit gebeuren via de website : https://www.scoutshoeilaart.be/

! Omdat onze website verbonden is met de administratie van scouts en gidsen Vlaanderen, zullen enkel die nieuwe kinderen zich moeten inschrijven. De bestaande leden hoeven ENKEL te betalen en NIET in te schrijven via de websitelink !

• Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 34 euro (verzekering + enkele kentekens). Gelieve dit bedrag te storten op het rekeningnummer BE16 1030 1663 6174 op naam van Scouts en Gidsen De Korrelaar Hoeilaart en met mededeling ‘NAAM van je kind en TAK waarin je kind je zich bevindt’. Gelieve deze mededeling te respecteren!!!!!! Lidgeld moet betaald worden op ten laatste 1 NOVEMBER

Verminderd lidgeld : Het verminderde lidgeld kan aangevraagd worden via de inschrijving van je kind. Dit bedraagt €10 in plaats van €34. Voor meer info, kan je steeds mailen.

• Website

We vinden het belangrijk om jullie van alles tijdig op de hoogte te stellen en doen dan ook ons uiterste best om de website (https://www.scoutshoeilaart.be/) zo duidelijk mogelijk te houden en alles op tijd te delen. Alsook te communiceren via e-mail. Wees dus alert dat je zeker je e-mailadres deelt bij het inschrijven van je kind zodat we je steeds alle info kunnen doorsturen.

Foto’s delen we via facebook met een link naar google drive. Deze link zal binnenkort ook zichtbaar zijn op de website.

• T-shirts - dassen

Er zijn nog echte mooie, rode T-shirts van scouts Hoeilaart in stock. Jullie zijn niet verplicht er eentje te kopen. Degene die dit wel graag willen, mogen dat tijdens de zondagse activiteiten doen. Een T-shirt kost €10 (liefst gepast en cash te betalen).

Dassen kan je enkel bij ons kopen. Een das is verplicht te dragen tijdens scoutsactiviteiten. Dit voor de verzekering van je kind. Een das kost €11 (gepast en cash te betalen).

• Aanwezigheid op de scouts

Helaas merkt de leiding vaker dat kindjes niet veel naar onze zondagse activiteiten komen maar zich op het einde van het jaar wel inschrijven voor het kamp. We hebben besloten dit jaar een minimum aanwezigheid in te voeren. We verwachten dat iedereen minstens 12 keer geweest is om mee te mogen op kamp. We doen dit zodat wij de kindjes beter leren kennen en zij ons. Dit maakt het voor ons beide heel wat aangenamer. De leiding en groepsleiding staat steeds open om te luisteren naar eventuele uitzonderingen. Alvast bedankt om deze regel te respecteren.

•  Wolven Tak

Onze wolventak is goed gestart dit jaar. Voor de leiding voelt het een stuk aangenamer om de grote groep welpen te kunnen verdelen 2 kleinere groepjes. Wij hopen dat dit voor de kinderen even plezant aanvoelt. Extra details in verband met het kamp, proberen we zo snel mogelijk met jullie te delen.

•  Kampdata

Het is nog vroeg maar we kunnen jullie reeds wat info meegeven over ons kamp dit jaar. Het leukste deel van dit nieuws is dat we met alle groepen samen op hetzelfde terrein zullen zitten. Voor de kleintjes is er een gebouw en voor de grote genoeg plaats voor tenten en extra speelruimte. We bevinden ons in Limburg, Opoeteren. Het kamp zal doorgaan van 1 juli tot en met 7 of 10 juli.

• De Jins

Onze oudste tak , de Jins, gaan elk jaar op het meest onvergetelijke kamp van hun leven. Hiervoor heb je natuurlijk wel wat centjes nodig. Om die reden organiseren zij een pakketten verkoop. Alle info vind je helemaal onderaan bij de Jins. Je kan een formuliertje invullen en afgeven voor 1 december aan één van de Jins of hun leiding (Lore, Senne, Vincent).

Wees er snel bij want ze zien er alvast SUUUUUUPER lekker uit!

• Avondactiviteiten

Dankzij de examens van de leiding, plannen we in december een paar avondactiviteiten in. Bedankt voor jullie begrip.

•  Gsm’s

Ten slotte willen we vragen geen gsm's mee te nemen naar de Scouts. Wij willen niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele schade. In noodgevallen kan de leiding de ouders steeds bereiken. Wanneer we zien dat iemand een telefoon bij heeft, mag die zijn ouders bellen en zijn/haar gsm terug meegeven naar huis. We zouden willen dat iedereen zich ten volle kan amuseren om de scouts en hiervoor heb je je gsm niet nodig.

Hoofdleiding

Anne Vranken en Charlotte Eggerickx blijven nog één jaartje hoofdleiding van scouts Hoeilaart. We zijn steeds een aanspreekpunt waar je terecht kan met al je vragen. De takleiding, tentenmeesters en materiaalmeesters staan ook ter jullie beschikking.

Je kan ons bereiken per e-mail : vvksmdekorrelaar@hotmail.com of per telefoon :

Anne Vranken : 04 73 30 67 62 – Charlotte Eggerickx : 04 74 33 36 62